ΓIAΪΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Βιογραφικό

Σπουδές

To 2009 εισήχθη πρώτος μέσω κατατακτήριων εξετάσεων στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησα το 2012.
Στο πλαίσιο των σπουδών μου πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο  Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ | arsis.gr (Ξενώνας βραχείας φιλοξενίας ανηλίκων, θυμάτων κακοποίησης, παραμέλησης, παράνομης εμπορίας και διακίνησης κ.α.) όπου απέκτησα σημαντική εμπειρία σε θέματα ψυχοπαθολογίας παιδιών και εφήβων. Με τη συγκεκριμένη δομή συνέχισα τη συνεργασία επί διετία όπου συμμετείχα σε πλήθος ομαδικών και ατομικών παρεμβάσεων.

Επαγγελματική εμπειρία

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου συνεργάσθηκα με τη Γ’ Κλινική Οξέων περιστατικών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βορειοανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης όπου παρέμεινα επί τριετία. 
Στο διάστημα αυτό καλλιέργησα τις ψυχοθεραπευτικές μου δεξιότητες αναλαμβάνοντας και ολοκληρώνοντας πολυάριθμα ψυχοθεραπευτικά περιστατικά με εφήβους και ενήλικες.
Σημαντική ήταν και η εμπειρία που αποκόμισα στις θεραπείες ζευγαριών και οικογενειών καθώς υπήρξα μέλος της διεπιστημονικής θεραπευτικής ομάδας που σχεδίαζε και πραγματοποιούσε πολυάριθμες θεραπείες ζευγαριών και οικογενειών.

Μετεκπαιδεύσεις-Εξειδικεύσεις

Με στόχο την πληρέστερη κατάρτιση μου ως ψυχοθεραπευτής ολοκλήρωσα διετή μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία (Γ.Α.Ψ.) και ονομάστηκα Γνωστικός Αναλυτικός Θεραπευτής από την Ελληνική Εταιρεία Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας, https://www.hellascat.gr/therapeytes.
Έκτοτε είμαι τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας (Π.Ε.Γ.Α.Ψ).
Στη συνέχεια η ανάγκη μου για πολύπλευρη και άρτια κατάρτιση στις ψυχοθεραπευτικές τεχνικές με οδήγησε στην περαιτέρω επιμόρφωσή μου στη Γνωστική-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία αλλά και στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία «τον απόγονο της κλασσικής Ψυχανάλυσης».

‘’Απόρροια της θεωρητικής μου κατάρτισης και της επαγγελματικής μου εμπειρίας είναι η ικανότητά μου να παρέχω στον κάθε πελάτη ξεχωριστά ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα Ψυχοθεραπείας προσαρμοσμένο στις ανάγκες του και την προσωπικότητά του.’’

Δια βίου εκπαίδευση

Στα πλαίσια της επαγγελματικής μου υπευθυνότητας και με στόχο τη δια βίου εκπαίδευση έχω παρακολουθήσει και συνεχίζω να παρακολουθώ δεκάδες επιμορφωτικά συνέδρια – σεμινάρια του κλάδου μου.

Ιδιωτικό γραφείο

Είμαι κάτοχος της υπ’ αριθμ. ΔΔΥ/ΠΚΜ 132700/3362 άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συνεργάζομαι με πλήθος επαγγελματιών στο χώρο της υγείας.

Οι θεωρητικές γνώσεις είναι αναγκαίες και χρήσιμες αλλά από μόνες τους δε κάνουν τον καλό θεραπευτή. Ο καλός θεραπευτής οφείλει να είναι ενεργός ακροατής, έτοιμος να διακρίνει πίσω από τις λέξεις του συνομιλητή του, τις βαθύτερες ανάγκες του, τους φόβους του, τα τραύματα του, τον πόνο που κουβαλά μέσα του. Να είναι παρόν και έτοιμος να τον συνοδεύσει στο ταξίδι που μόλις ξεκίνησε, το ταξίδι της ψυχοθεραπείας. Αν θέλεις και εσύ να ξεκινήσεις το δικό σου ψυχοθεραπευτικό ταξίδι κλείσε τώρα μια δωρεάν δοκιμαστική συνεδρία για να με γνωρίσεις και να σε βοηθήσω να το σχεδιάσεις όπως το έχεις ονειρευτεί.

ΓIAΪΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δωρεάν 15’ συμβουλευτική συνεδρία

Δοκίμασε μια δωρεάν συνάντηση μαζί μου για 15’ λεπτά μέσω τηλεφώνου ή μέσω skype.

Η μέθοδος

Η Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία (ΓΑΨ) είναι μια από τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές ψυχοθεραπευτικές τεχνικές

Είναι μια θεραπευτική τεχνική που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της γνωστικής-συμπεριφορικής τεχνικής και της ψυχανάλυσης. Έχει τις ρίζες της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS) και εξαπλώνεται ραγδαία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εστιάζει τη δουλειά «στο σήμερα» χωρίς να παραβλέπει την καθοριστική συμβολή που έχουν οι πρώτες εμπειρίες της ζωής μας στη διαμόρφωση της προσωπικότητας μας.  Δεν είναι μια θεραπεία που αντιμετωπίζει τον θεραπευόμενο σαν αντικείμενο  που πάνω του ο θεραπευτής «εφαρμόζει» τις τεχνικές του.

Στη ΓΑΨ ο θεραπευόμενος είναι συν-θεραπευτής

Συνεργάζεται στενά με τον θεραπευτή στη διαμόρφωση του θεραπευτικού του πλάνου. Σχεδιάζει δηλαδή, με τη βοήθεια του θεραπευτή, το πλάνο της θεραπείας έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα με της δικές του ανάγκες και τα δικά του στοιχεία προσωπικότητας.

Με τον τρόπο αυτό ο θεραπευόμενος, συμμετέχει ενεργά στη θεραπευτική προσπάθεια, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία.

Δωρεάν 15’ συμβουλευτική συνεδρία

Δοκίμασε μια δωρεάν συνάντηση μαζί μου για 15′, μέσω τηλεφώνου ή μέσω Skype. Συμπλήρωσε την φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου για την δωρεάν συνεδρία σου.

 

Φόρμα Αίτησης

Όπως και εσύ έτσι πολλοί άλλοι πριν από εσένα το δοκίμασαν και πέτυχε. Κλείσε το ραντεβού σου τώρα και έλα να γνωριστούμε και να σχεδιάσουμε το θεραπευτικό σου πλάνο σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες. Η αλλαγή στη ζωή σου απέχει μόλις ένα «κλικ» από σένα. Κάνε μια δοκιμή το αξίζεις!