Άγχος εξετάσεων – Σύντομος οδηγός για γονείς

Άγχος εξετάσεων – Σύντομος οδηγός για γονείς

Σε μια εβδομάδα ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι από τις εμπειρίες που δεν τις ξεχνάς εύκολα, είτε είσαι το παιδί είτε ο γονέας.

 
Τι θα μπορούσε να κάνει ένας γονέας για να στηρίξει με τον καλύτερο τρόπο το παιδί του;
 
Παρακάτω ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές:
  • Αποφύγετε να ρωτάτε το παιδί σας αν διάβασε. Αντ’ αυτού επιλέξτε να το ρωτήσετε αν μπορείτε να το βοηθήσετε και με ποιο τρόπο; π.χ ετοιμάζοντας ένα φαγητό που του έλλειψε, προσφέροντάς του έναν χυμό ή κάνοντας ησυχία.
  • Αποφύγετε να είστε επικριτικοί και πιεστικοί, η πίεση και το άγχος την τελευταία στιγμή το πιθανότερο είναι να λειτουργήσουν αρνητικά στην ψυχολογία του παιδιού σας. Αντ’αυτού μιλήστε μαζί του για το πόσο σημαντικό είναι στη ζωή σας και πείτε του ότι το αγαπάτε  και το στηρίζετε όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εξετάσεων.
  • Ενθαρρύνετε το παιδί σας να τρώει καλά, να ξεκουράζεται και να κάνει συχνά διαλείμματα.
  • Εξασφαλίστε του ένα ήσυχο μέρος για μελέτη, το οποίο να αερίζεται και να φωτίζεται επαρκώς.
  • Αφήστε το μακρυά από συζητήσεις που θα το φορτίσουν συναισθηματικά, έντονες διαφωνίες, οικονομικές εκρεμμότητες και άλλα καθημερινά άγχη δικά σας.
  • Αποφύγετε να το συγκρίνεται με άλλα παιδιά. Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο για διαφορετικούς λόγους. Ενισχύστε το να εξελίσσεται ξεπερνώντας κάθε φορά τις δικές του επιδόσεις.
  • Αποφύγετε να συζητάτε για τη σοβαρότητα αυτών των εξετάσεων. Το παιδί σας θα κριθεί και θα αξιολογηθεί πολλές φορές στη ζωή του. Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι απλά μια από αυτές.
Να θυμάστε: Τίποτε δεν τελειώνει με ένα κακό ή μέτριο αποτέλεσμα στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Σημαντικότερο είναι το παιδί να έχει την στήριξή σας, την αγάπη σας και την αποδοχή σας.
Αν πιστεύει στον εαυτό του είναι σχεδόν βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρει.
Άλλωστε ο καθένας από εμάς ωριμάζει με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετικό χρόνο.

Καλή επιτυχία στους υποψηφίους!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Δωρεάν 15’ συμβουλευτική συνεδρία

Σε κάθε νέα προσπάθεια το πρώτο βήμα κάνει πάντα τη διαφορά. Μπορεί να νιώθεις φόβο, άγχος, απόγνωση ή βαθιά θλίψη και οποιαδήποτε προσπάθεια να σου φαίνεται μάταια. Ίσως έχεις ζητήσει βοήθεια στο παρελθόν και δεν είδες τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ίσως απλά δεν ξέρεις από που να ξετυλίξεις το κουβάρι  των «προβλημάτων» σου. Είμαι εδώ για εσένα.

Δοκίμασε μια δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία μαζί μου για 15’ λεπτά, τηλεφωνικά ή μέσω skype.

Δωρεάν 15’ συμβουλευτική συνεδρία

Δοκίμασε μια δωρεάν συνάντηση μαζί μου για 15′, μέσω τηλεφώνου ή μέσω Skype. Συμπλήρωσε την φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου για την δωρεάν συνεδρία σου.

 

Φόρμα Αίτησης

Όπως και εσύ έτσι πολλοί άλλοι πριν από εσένα το δοκίμασαν και πέτυχε. Κλείσε το ραντεβού σου τώρα και έλα να γνωριστούμε και να σχεδιάσουμε το θεραπευτικό σου πλάνο σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες. Η αλλαγή στη ζωή σου απέχει μόλις ένα «κλικ» από σένα. Κάνε μια δοκιμή το αξίζεις!